Koffie

Wereldwijd kunnen we verschillende soorten koffiebonen terugvinden. Deze zijn allemaal onder te verdelen in twee hoofdsoorten Arabica en Robusta. De koffiesoort is één van de voornaamste factoren die de smaak van jouw koffie bepaalt. Van beiden soorten bestaan variaties door middel van natuurlijke processen of manipulatie.

Verschil tussen Arabica en Robusta

Wereldwijd is Arabica koffie de meest geconsumeerde koffie, in totaal ongeveer 75% van de wereldproductie. De Arabica plant groeit op grote hoogte tussen de 1000 tot 2000 m. Hierdoor worden ze minder blootgesteld aan ziekten en bevatten de bonen minder cafeïne, zo’n 1 tot 1,7 %. Arabica bonen worden beschouwd als zoet, mild en aromatisch. Ze zijn bovendien licht verteerbaar. Robusta bonen worden geteeld op lagere hoogte tussen de 200 tot 800 meter boven de zeespiegel. Robusta neemt in totaal ongeveer 25% van de wereldproductie voor haar rekening. Het cafeïnegehalte van deze bonen is hoger, zo’n 2 tot 4,5 %. Robusta koffiebonen zijn krachtiger en voller van smaak en worden als gevolg van hun bittere smaak vaak als mengeling met Arabica bonen verkocht.

Buenavita

Buenavita is een merk dat warme dranken kan aanbieden die de voordelen van een gezond product weet te combineren met het plezier van een uitzonderlijk product met een lekkere smaak. Om te beginnen staat de oorsprong van hun producten voorop. Daarom worden steeds de beste Arabica en Robusta bonen geselecteerd. Enkel assemblages die de beste geur-, textuur- en visuele beoordelingen hebben worden behouden. Elke variëteit wordt zorgvuldig apart geroosterd om alle smaak en aroma van hun oorsprong te behouden. Regelmatig worden alle producten getest om ervoor te zorgen dat hun smaakkwaliteit behouden blijft. Buenavita gaat uit van drie basiscriteria:

  • Een lekker product gemaakt in samenwerking met de beste fabrikanten en partners.
  • Een gezond product, zorgvuldig geselecteerd en gecontroleerd zonder belangrijke voedselallergenen.
  • Een ecologisch verantwoorde productontwikkeling met respect voor het milieu.

De smaak

Binnen Europa wordt gezocht naar de beste fabrikanten die kunnen voldoen aan de kwaliteitsvereisten voor de ontwikkeling van de verschillende producten. De opzet bij deze ontwikkeling is om de smaak te extraheren en tegelijkertijd de ongewenste elementen en effecten te elimineren, dit allemaal op een ecologisch verantwoorde manier die consistent is met de bescherming van onze natuur.

Uw gezondheid

Omdat wij geloven dat uw gezondheid kostbaarder is dan wat dan ook, garanderen wij dat ons assortiment warme dranken zonder belangrijke voedselallergenen (met uitzondering van melk) zoals tarwe, pinda's, noten, selderij, soja of eieren worden bereid. Over het hele assortiment Buenavita wordt er geprobeerd om het suikergehalte in de producten zo laag mogelijk te houden. Ook wordt er gestreefd naar een ontwikkeling zonder verzadigde vetzuren om alle cardiovasculaire ziekten te voorkomen. Dit allemaal om een lekker en gezond product te bekomen. Alle producten in het assortiment worden één tot twee keer per jaar gecontroleerd door een onafhankelijk laboratorium op de detectie van voedselallergenen, het suikergehalte, ...

De natuur

Eén van de essentiële componenten is respect voor het milieu. Fabrikanten worden geselecteerd op hun inspanningen in deze richting en hun aanpassing aan duurzame ontwikkeling, naast hun vermogen om aan de kwaliteitseisen te voldoen die in onze specificaties zijn vereist. Roosteren van bonen gebeurt nu op een ecologische wijze, onder meer door het gebruik van zonne-energie, de recuperatie van regenwater en recycling van materialen waar mogelijk. Het vervoer is opnieuw vormgegeven met transportfirma’s die het gebruik van biobrandstof maximaliseren, de grootte van de pallets optimaliseren en aanpassen om de koolstofimpact te verminderen. Deze gecombineerde inspanningen stellen hen in staat om de CO2-emissies voor de transportactiviteiten aanzienlijk te verminderen. De verpakking is onderhevig aan voortdurende verbetering met als doel het gebruik van karton te verminderen of het gebruik van aluminium te elimineren en de recycling ervan te bevorderen.